Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Παπάδες Ευβοίας.

Πτυχιούχος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας.

Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000. Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, των Οικονομικών και της Παραγωγής και Εμπορίου.

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως το 2013. Ως μέλος της Π.Γ. είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και σε Ευβοϊκά.

Εκλέχθηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν Συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Έλαβε μέρος στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ως επικεφαλής της Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Η Στερεά σε νέα τροχιά», εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Μετά την εκλογή του ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια τον Ιανουάριο του 2015 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 επανεκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από http://vagapostolou.blogspot.gr/

Comments

There are no comments yet!