Μια χιουμοριστική ιστορία

  Μια ανέκδοτη χιουμοριστική ιστορία των παιδικών μας χρόνων

Τη δεκαετία του ’50 , παιδιά τότε, ο Κωσταντής Φεργαδής , ο Κωστής Παπαδημητρίου (Τατάμπας ) και ο Στάθης Αποστόλου (Δεμερτζής ), έβοσκαν τα μανάρια ( γίδες ) τους στο Γεροπάγκαλο , στο Μύλο του Παπαδημητρίου.
Ο Τατάμπας είχε παρατηρήσει , ότι ένα ξύλο  στο ζουριό  (το ζουριό ή καμάρα είναι θουλωτός θάλαμος, στη βάση του μύλου όπου βρίσκεται και η φτερωτή)  είχε σαπίσει και έπρεπε να αντικατασταθεί με άλλο καινούργιο.
Λέει στους άλλους δύο  << Βρε παιδιά έχω κόψει ένα δέντρο πιο κάτω στον κήπο και επειδή είναι πολύ βαρύ δεν μπορώ να το φέρω στο μύλο αλλά και δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο τρόπο εκτός από αυτόν , που χρησιμοποιούν οι αγωγιάτες για την μεταφορά μεγάλων ξύλων με ζώα , μπαλάτζια , λιμαριές και τα άλλα σύνεργα.
Ζώο έχουμε , τη γαϊδούρα του Κωσταντή, μπαλάτζια έχω , τριχές έχουμε από τις γίδες αλλά δεν έχουμε , το πιο σπουδαίο ,  λιμαριά. Τι να κάνουμε; >>.
Πετιέται τότε ο Στάθης ο Δεμερτζής και λέει : το βρήκα !! θα βάλουμε για λιμαριά το σακάκι μου. Τι; Ναι . Θα βάλουμε στο λαιμό της γομάρας το σακάκι και τις τριχές θα τις δέσουμε από τα μανίκια και από τα μπαλάντζια και έτσι θα σύρουμε το ξύλο μέχρι το μύλο.

Μπράβο Σταθ’ φωνάξαμε  και αρχίσαμε την προετοιμασία του σοφίσματος του Στάθη.

Ζέψαμε τη γαϊδούρα με το σακάκι του Στάθη , δέσαμε τα μανίκια με τις τριχές και τα μπαλάτζια , μπήξαμε ένα χαλκά στο ξύλο κι έτσι όλα έτοιμα.

Το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση το έδωσε ο Κωσταντής , αφού έδωσε και μια ξυλιά στη γαϊδούρα.

Τραβάει η γαϊδούρα ξεκινάει  και ενώ άρχισε να προχωράει αυτή ,  το ξύλο έμεινε ακούνητο .  Τι είχε συμβεί; Τι να συμβεί , είχαν ξεκολλήσει τα μανίκια !!! από το σακάκι .

Βλέποντας αυτό ο Στάθης άρχισε να κλαψουρίζει λέγοντας : Αχ Κουρ…δά μ΄τι θα κάνω τώρα ;  πως θα πάω στ’ μάνναμ΄ Ταταμπίκλαμ’; έχω να φάω ξύλουουου…

Στάθημ΄εσύ το σκέφτηκες , εμείς τι φταίμει ; .

Αφού μπάλωσαν το σακάκι πρόχειρα , με κάτι σύρματα , ξεκίνησαν για το χωριό και φαντάζεστε τι έγινε  το βράδυ στο σπίτι του Στάθη από τον Μπάρμπα Μήτσο και τη θειά Ελένη!!!.

 

Αυτά μου εξιστόρισε ο Τατάμπας , χρόνια μετά .

Κ.Δ.Γεωργίου

 

Comments

There are no comments yet!