Παπαδημητρίου Γιάννης: Ποδοσφαιριστής

Η μεγαλύτερη Ποδοσφαιρική μορφή που έχει αναδείξει το χωριό μας
Γεννημένος στις 15 Μαΐου του 1976, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα από το τοπικό πρωτάθλημα με την ομάδα Αλάτσατα και κατόπιν στον τοπικό Ολυμπιακό.
Με τις εμφανίσεις του προκάλεσε γρήγορα το ενδιαφέρον των σκάουτερ της Ξάνθης και κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 1995/96 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του μεταπηδώντας στην ομάδα της Θράκης και την Α’ Εθνική.
Στους «Ακρίτες» βρήκε αμέσως θέση βασικού ενώ η καλή του απόδοσή εντός των αγωνιστικών χώρων είχε ως επακόλουθο την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας και το ντεμπούτο του στις 16 Αυγούστου του 1999.Με την φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε συνολικά 5 φορές.
Κατά την δεκατετραετή παρουσία του στην ακριτική ομάδα, αποτελούσε κάθε αγωνιστική περίοδο βασικό στέλεχος, με εξαίρεση την περίοδο 2006/07 όταν και ταλαιπωρήθηκε απο σοβαρό τραυματισμό που του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις 4 φορές, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις επιτυχίες της ομάδας (συμμετοχές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας το 2002,το 2005 και το 2007 καθώς και οι 3 έξοδοι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Το sait της ΠΑΕ Ξάνθη σήμερα αναφέρει:
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει συνδέσει το όνομά του με την ξανθιώτικη ομάδα. Από το 1996 όταν και ήρθε από την Χαλκίδα μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, όταν «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην αμυντική γραμμή της ομάδας.
Η προσφορά του «αρχηγού» αγωνιστικά ήταν ανεκτίμητη κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τους αριθμούς. Δεν είναι τυχαία Νο 1 στον σχετικό πίνακα συνολικών συμμετοχών των παικτών της Xanthi FC σε πρωτάθλημα και κύπελλο φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ 389. Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο σε πέντε παιχνίδια.
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου από τη σαιζόν 2010-2011 έχει έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του Τεχνικού Διευθυντή στην Ξανθιώτικη ΠΑΕ. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά).

Home Page

 

Comments

There are no comments yet!